Indikácie - Bezbolestná rázová vlna RS

Prehľad účinkov kombinovanej terapie SHOCKWAVE DUAL POWER:

Zažite silu modernej kombinovanej terapie, ktorá využíva výhody bezbolestnej piezoelektrickej rázovej vlny a diatermickej stimulácie v dokonalom súzvuku. Synergia medzi týmito dvoma efektívnymi energetickými modalitami, bezchybne integrovanými do prístroja SHOCKWAVE DUAL POWER, ponúka široké spektrum terapeutických efektov, či už okamžitých alebo dlhodobých.

Na rozdiel od tradičnej pneumatickej technológie rázovej vlny, ktorá často môže spôsobovať nepohodlie v dôsledku vysokého tlaku (zvyčajne medzi 2,5 a 5 bar), inovatívny prístup spojenia piezoelektrických rázových vĺn s diatermiou prináša novú éru pohodlia pre pacientov. S optimalizovaným rozsahom tlaku od 1 do 1,5 bar, piezoelektrické rázové vlny sú takmer bezbolestivé. To nielen eliminuje potenciálne nepohodlie pre pacienta, ale tiež zvyšuje účinky liečby vďaka pridanej synergii s diatermiou.

Zahrnutím filozofie „prečo lámať dvere, keď máte kľúč“, sa diatermia stáva týmto kľúčom. Diatermia pripravuje ošetrované tkanivo tým, že ho zjemňuje, zlepšuje tekutosť medzibunkového matrixu tým, že pritiahne vodu. Táto fyzická transformácia nielen uľahčuje šírenie rázových vĺn, ale tiež zosilňuje účinky liečby.

Výsledok? Komplexný terapeutický zážitok, ktorý maximalizuje potenciál oboch modalít bez akéhokoľvek kompromisu pohodlia pacienta. Kombinovaná terapia nielen rieši okamžité problémy, ale pripravuje pôdu aj pre trvalú úľavu. Zbohom bolestivým liečebným rázovým vlnám a vítajte budúcnosť bezbolestivého, synergického hojenia.

Aké sú účinky novej bezbolestnej rázovej vlny Shock Dual Power v praxy

Redukcia kalcifikátov a jaziev

Energia a vibrácie rázovej vlny pri prechode tkanivom spôsobujú mikrofragmentáciu tkaniva, vyvolávajú napätie v tkanive a vytvárajú mikrokavitačné bubliny, ktoré spoločne redukujú vznik jazvy a dokážu postupne rozložiť kalcifikáty a zlepšujú regeneráciu pri chronickej tendinopatii.

Stimulácia tvorby kolagénu a organizácie kolagén-elastínovej siete:

stimulacia-tvorby-kolagenu

Terapia rázovou vlnou urýchľuje syntézu kolagénu, ktorá pomáha urýchľovať hojenie tkanív. Rázová vlna tiež pomáha pri organizácii kolagénových vlákien, čím posilňuje pevnosť šliach, svalov a väzov.

Urýchlenie hojenia tkanív:

urychlenie-hojenia-tkaniv

Mechanická stimulácia rázovou vlnou a diatermická biostimulácia stimulujú produkciu a aktivitu fibroblastov , kmeňových buniek a rastových faktorov, ktoré urýchľujú deštrukciu poškodeného tkaniva a podporujú tvorbu nového, a tým urýchľujú hojenie šliach, väzov, kože, nervov a kostí.

Regenerácia a hojenie kostí:

Mechanická stimulácia rázovou vlnou stimuluje aktivitu osteoblastov, ktoré uvoľnením rastových faktorov a oxidu dusného prispievajú k obnoveniu kostného tkaniva – osteogenéze – a hojeniu kostí.

Zvýšenie prekrvenia a tvorba nových ciev:

Kombinovaná energia rázovej vlny a diatermie pri ošetrení ShockWave Dual Power stimuluje neoangiogenézu – tvorbu nových krvných ciev v chronicky zapálenom tkanive, čo vedie k zlepšeniu krvného obehu a okysličeniu tkaniva, pomáha zmierňovať bolesť a zlepšuje hojenie tkanív.

Zníženie až odstránenie bolesti:

odstranenie-bolesti

Terapia rázovou vlnou ShockWave Dual Power stimuluje tvor bu látok tlmiacich bolesť, vrátane substancie P, ktoré zmierňujú bolesť. Toto ošetrenie tiež znižuje produkciu neuropeptidu CGRP, čo vedie k zníženiu bolesti kĺbov a artritídy. Redukcia de-myelinizovaných nervových vlákien, ďalší účinok terapie rázovou vlnou, pomáha znižovať zvýšenú citlivosť na bolesť pri chronických diagnózach.

Redukcia akutného zápalu:

Liečba rázovou vlnou mení hladiny neuropeptidov sub stancia P & CGRP, ktoré ovplyvňujú akútny zápal na bunkovej úrovni a zvyšujú rýchlosť hojenia.

Redukcia chronického zápalu:

edukcia-chronickeho-zapalu

Energia rázovej vlny stimuluje mastocyty k aktivite, ktorá vedie k uvoľňovaniu mnohých prozápalových mediátorov, ktoré pomáhajú obnoviť normálny proces hojenia a regenerácie, podporujú urýchlenie a správne dokončenie procesu hojenia zranenia a ukľudňujú zápal.

Rozpustenie a uvoľnenie spúšťacích bodov a myofasciálneho napätia:

uvolnenie-spustacich-bodov.png

Terapia ShockWave Dual Power vďaka diatermii aj rázovej vlne pomáha zvrátiť záťažovú metabolickú krízu v svalových vláknach, ktoré prispievajú k vzniku spúšťacích bodov a pomáhajú uvoľňovať myofasciálnu tenziu. Diatermia urýchli odplavenie metabolitov, okysličenie tkaniva a zabezpečí uvoľnenie spazmov.